1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer`in adı değiştirildi

Akkuyu Nükleer`in adı değiştirildi

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk nükleer santralini hayata geçirecek proje şirketi olan Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ'nin unvanı, Akkuyu Nükleer AŞ...

Akkuyu Nükleer`in adı değiştirildi
Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk nükleer santralini hayata geçirecek proje şirketi olan Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ'nin unvanı, Akkuyu Nükleer AŞ olarak değiştirildi. 
 
Türkiye Cumhuriyeti  Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında imzalanan Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması uyarınca 13 Aralık 2010 tarihinde kurulan Proje Şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ yeni kararlar aldı. 
 
Son yapılan Genel Kurul toplantısında, şirket unvan değişikliğine gidilmesi kararlaştırıldı. Buna göre Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ olan şirket ticaret unvanı, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi olarak değiştirildi.  Şirketin ticaret unvanının İngilizce tercümesi AKKUYU NUCLEAR JointStockCompany ve Rusça tercümesi ise АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО АККУЮ НУКЛЕАР
 
Akkuyu Nükleer AŞ'nin hissedarları, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’un bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden oluşuyor. Bu kapsamda, JSC "RusatomOverseas" Akkuyu Nükleer AŞ'nin büyük hissedarı konumunda. Hissedarlardan OJSC "ConcernRosenergoatom" teknik işveren ve işletmeci kuruluş, JSC Atomstroyexport ise Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin ana müteahhidi. 
 
JSC Inter RAO UES projenin geliştirilmesi sırasında, elektrik mühendisliği alanındaki ileri teknolojilerin adaptasyonunu ve teknik desteğini sağlayacak. Hissedarlardan JSC Atomenergoremont nükleer santralin teknik hizmet, bakım, onarım ve yeniden yapılanması alanında faaliyet gösteren bir şirket. JSC Atomtechenergo ise işletmeye alma sürecini yönetecek.
Önceki ve Sonraki Haberler