1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS projesi halkın görüşüne açıldı

Akkuyu NGS projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGS Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi projesi ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.Çevresel...

Akkuyu NGS projesi halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGS Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi projesi ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Mersin İli, Gülnar İlçesi, Büyükeceli Beldesi sınırları içerisinde, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Akkuyu Nükleer Güç Santralı, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kabulü gerçekleştirildi.

17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 14. maddesi doğrultusunda nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) iş günü halkın görüşüne açıldı.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Mersin Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler