1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Akfen, Sekiyaka II HES`te üretime başladı

Akfen, Sekiyaka II HES`te üretime başladı

Enerji Günlüğü - Beyobası Enerji Üretim AŞ'nin Muğla'da bulunan 1,09 MW'lık Sekiyaka II HES 2 Projesi'nin geçici kabulü yapıldı ve elektrik üretimine...

Akfen, Sekiyaka II HES`te üretime başladı

Enerji Günlüğü - Beyobası Enerji Üretim AŞ'nin Muğla'da bulunan 1,09 MW'lık Sekiyaka II HES 2 Projesi'nin geçici kabulü yapıldı ve elektrik üretimine başlandı.

Akfen Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, bağlı ortaklığı Akfenhes Yatırımları ve Enerji'nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretim AŞ'nin Muğla'da bulunan 1,09 MW kurulu güç kapasitesine sahip Sekiyaka II Hes 2 Projesi'nin geçici kabulünün yapıldığı ve elektrik üretimine başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "SEKİYAKA II HES 2 Projesi'nin T.C. Enerji Bakanlığı tarafından 27.08.2015 tarihinde geçici kabulü yapılmış ve santral mevzuata uygun olarak 24:00 itibarıyla ticari enerji üretimine başlamış olup yıllık 4,77 GWs elektrik üretmesi beklenmektedir." denildi.

Akfen Holding A.Ş., 28 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği 11 hidroelektrik santralinde toplam 204 MW kurulu güç kapasitesine ve yıllık toplam 853 GWs üretim kapasitesine ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler