1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akbük RES imar planı onaylandı

Akbük RES imar planı onaylandı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayen Enerji’nin Aydın’da Bafa Gölü kenarında kuracağı 10 MW’lık Akbük RES imar planına onay...

Akbük RES imar planı onaylandı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayen Enerji’nin Aydın’da Bafa Gölü kenarında kuracağı 10 MW’lık Akbük RES imar planına onay verdi.

Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürlüğü plan onayı askı duyurusunu, internet sitesinden “Akbük Rüzgar Enerjisi Santrali İmar Planları Askı Duyurusu” olarak yaptı.

Duyuruya göre, Aydın İli Didim İlçesi ile Muğla İli Milas İlçesi sınırları dâhilinde kalan alan üzerine Akbük Rüzgar Enerji Santrali’ne ait Rüzgar Enerji Santrali kurulması amaçlı 05.07.2011 tarih ve EÜ/3301-12/1992 numaralı üretim lisansı verilen projeye ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi ve 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Hükümleri kapsamında Bakanlık Makamı’nın 15/10/2014 tarih ve 16461 sayılı Olur’u ile onaylandı.

Onaylanan imar planları 3194 sayılı imar Kanunu’nun 8. maddesinin (b) fıkrası ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 33. Maddesi hükümleri çerçevesinde Aydın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ilan panosu ve internet sitesinde yasal askı süresi olan otuz gün süreyle askıya çıkarıldı.

MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞARTLI ONAY

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ise imar planına, kuşların göç yolu üzerinde olduğu gerekçesiyle şartlı onay verdi. Buna göre kuşlar için tehlike arz eden türbinlerin göç dönemlerinde durdurulması, bölgede yaban hayatının izlenerek raporlar hazırlanması gerektiği belirtildi.

Akbük Rüzgar Enerji Santrali Uygulama İmar Planı’na göre toplam kurulu gücü 10 megawat olan beş adet rüzgar türbini kurulacak alanın tamamı, Orman Teşkilatı mülkiyetinde yer alıyor. RES için planlanan arazide inşa faaliyetlerine başlanabilmesi için bakanlıktan kesin izin ve yer tesliminin alınması gerekiyor. Plana göre ormanlık alanda, 50 metrelik kanatları taşıyacak boyuttaki tırların geçişi için yollar oluşturulacağı da öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler