1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Air Liquide Messer Aligaz`ı satın aldı

Air Liquide Messer Aligaz`ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Endüstriyel gaz şirketi Messer Aligaz Sanayi Gazları, Air Liquide tarafından satın alındı.Air Liquide, Türkiye'deki faaliyetlerini büyütecek...

Air Liquide Messer Aligaz`ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Endüstriyel gaz şirketi Messer Aligaz Sanayi Gazları, Air Liquide tarafından satın alındı.

Air Liquide, Türkiye'deki faaliyetlerini büyütecek yeni bir adım attı. Endüstriyel gaz şirketi Messer Group GmbH’in alt kuruluşu Messer Aligaz Sanayi Gazları, Air Liquide tarafından satın alındı.

Türkiye’deki birçok farklı sanayi dalına endüstriyel, medikal ve özel gazlar temin eden ve 70’e yakın çalışanı bulunan Messer Aligaz,2014 yılında yaklaşık 9 milyon Euro’luk bir gelir elde etti.

Faaliyet alanı endüstriyel müşteriler için gaz ve hizmetler segmentine odaklanan Messer Aligaz, sanayinin yoğun olarak konumlandığı Marmara ve Ege Bölgesi’nde bulunuyor. Oksijen, azot ve argon üreten bir hava ayrıştırma ünitesi (HAÜ) işleten şirket ayrıca 3 adet tüp dolum tesisine sahip.

Air Liquide’in Türkiye’de devam eden yatırımlarının bir parçası niteliğindeki bu satın almayla şirket, Ankara-İstanbul-İzmir üçgenindeki faaliyetlerini pekiştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de 2011 yılından beri faaliyet gösteren Air Liquide’in Ankara Polatlı ve İzmir Aliağa’da olmak üzere halihazırda 2 üretim tesisi bulunuyor.

Air Liquide’in Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Christophe Chalier konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Türkiye birçok sanayi alanında önemli yatırımları bulunan, büyüyen bir ekonomi. Bu satın alma ile müşterilerimize daha iyi hizmet sağlayacak ve Türkiye’deki varlığımızı güçlendireceğiz. Bu aynı zamanda Türkiye’ye olan güvenimizin de bir göstergesi. Messer Aligaz çalışanlarını bünyemize katmaktan memnuniyet duyuyoruz."

TÜRKİYE'DE AIR LIQUIDE

Air Liquide’in Türkiye’deki varlığı petro-kimya devi olan Petkim’in İzmir’de yer alan Aliağa yerleşkesi için oksijen, azot ve sıkıştırılmış hava tedariği ile ilgili uzun dönemli bir anlaşma imzalanması sonucu 2011 yılında başladı.

Grup daha sonra Ankara Polatlı’daki oksijen ve sıvı azot üretim üniteleri tüp dolum tesisine yatırım yaparak Türkiye’deki aktivitelerini genişletti.

Air Liquide aynı zamanda, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi'ne (GÜNAM) özel ve ultra saf gaz temin ediyor.

Air Liquide’in Endüstriyel Müşteriler iş kolu global şirketlerden küçük zanaatkarlara kadar geniş bir yelpazedeki müşterilere üretim prosesleri için endüstriyel gazlar, uygulama ekipmanları ve ilgili hizmetleriyle çözümler sunuyor.

Gazlar ihtiyaç duyulan miktara bağlı olarak, müşteri tesisine kriyojenik treylerlerde sıvı (dökme) olarak, tesiste üretim yapmak için gerekli ekipmanlarla birlikte veya gaz halinde basınçlı tüplerde sağlanıyor. 2014 yılı itibariyle Endüstriyel Müşteriler iş kolunun global geliri 5,083 milyon Euro seviyesinde.

...

Önceki ve Sonraki Haberler