1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ağustos`ta benzin ve motorin fiyatları değişmedi

Ağustos`ta benzin ve motorin fiyatları değişmedi

Enerji Günlüğü – Ağustos ayında benzin ve motorin fiyatları, uluslararası piyasadaki fiyatlara bağlı olarak değişkenlik göstermedi.EPDK’nın resmi...

Ağustos`ta benzin ve motorin fiyatları değişmedi

Enerji Günlüğü – Ağustos ayında benzin ve motorin fiyatları, uluslararası piyasadaki fiyatlara bağlı olarak değişkenlik göstermedi.

EPDK’nın resmi sitesinde yayımlanan Ağustos ayı Petrol Piyasası Fiyatlandırma raporuna göre, Ağustos ayı boyunca uluslararası piyasadaki fiyatlara bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları ülkemizde değişkenlik göstermedi ve vergisiz bayi satış fiyatı ortalaması ay boyunca Kurşunsuz Benzin 95 Oktan için 2,04 TL/lt motorin için ise 2,14 TL/lt olarak gerçekleşti.

Yayımlanan rapora göre Ağustos ayı boyunca, benzin, motorin ürünleri ve Brent tipi ham petrol fiyatları uluslararası piyasada durağan bir seyir izledi.Litre fiyatı aybaşında 1.58 TL civarında olan benzin ile fiyatı 1.65 TL seviyesinde olan motorinin fiyatı ay sonunda; benzinde 1.55 TL olurken motorinde ise ay sonunu 1.65 TL’nin altında bir seyirle kapattı. Brent tipi ham petrol aybaşına litre fiyatı olarak 1.40 TL ile 1,45 TL arasında başlarken ay sonunda 1.43 TL seviyesinde oldu.

FİYATLAR AB ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Ayrıca, ülkemizdeki vergisiz Kurşunsuz Benzin 95 Oktan ve Motorin fiyatları da AB ortalamasının üstünde seyrediyor.

Yayınlanan rapordaki verilere göre litre fiyatı 4,99 TL düzeyindeki Kurşunsuz Benzin 95 Oktan’ın nihai fiyatının yüzde 58,92’sini vergi, yüzde 32,06’sını ürün maliyeti ve yüzde 10,02’sini ise piyasada faaliyet gösteren şirketlerin brüt kar marjı oluşturuyor.

Motorin verilerini incelendiğinde litre fiyatı 4,41 TL düzeyindeki nihai fiyatın yüzde 51,47’sini vergi, yüzde 37,19’nu ürün maliyeti, yüzde 11,34’nü ise piyasada faaliyet gösteren şirketlerin brüt kar marjı oluşturuyor.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler