1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AGRI projesi canlanıyor

AGRI projesi canlanıyor

Enerji Günlüğü - Azerbaycan gazının Gürcistan üzerinden Romanya’ya taşınmasını öngören AGRI projesi canlanıyor.Rus Novaya Gazetesi'nde yayınlanan...

AGRI projesi canlanıyor

Enerji Günlüğü - Azerbaycan gazının Gürcistan üzerinden Romanya’ya taşınmasını öngören AGRI projesi canlanıyor.

Rus Novaya Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir araya gelen Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya devlet yetkilileri Azerbaycan gazının Gürcistan üzerinden Romanya’ya taşınmasını öngören bir anlaşma imzaladı.

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, Romanya Enerji Bakanı Andrew Dominik ve Gürcistan Enerji Bakan Yardımcısı Maryam Valishvili'nin imzaladığı anlaşma ile AGRI (Azerbaycan- Gürcistan- Romanian Interconnector) adı verilen doğalgaz iletim projesinin uygulanması konusunda anlaşma sağlanmış oldu.

AGRI projesi Azerbaycan gazının önce boru hattı ile Gürcistan’a daha sonra burada sıvılaştırılan gazın tankerlerle Romanya’nın Köstence limanında sevkini öngörüyor.

Ön tahminlere göre, projenin toplam sermaye yatırımı yaklaşık 4,5 milyar avro. Ancak bu rakam Gürcistan ve Romanya’da enerji santralleri ve terminallerinin çalışma ve üretim gücüne bağlı olarak artabilir.

AZERBAYCAN AGRI'Yİ CANLANDIRMAK İSTİYOR

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler