1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Afşin Elbistan ve Çayırhan`da greve erteleme

Afşin Elbistan ve Çayırhan`da greve erteleme

Enerji Günlüğü - Hükümet, Çayırhan Termik Santrali ile Afşin-Elbistan (B) Termik Santrali'ne kömür sağlayan sahalar için sendikanın grev kararını...

Afşin Elbistan ve Çayırhan`da greve erteleme

Enerji Günlüğü - Hükümet, Çayırhan Termik Santrali ile Afşin-Elbistan (B) Termik Santrali'ne kömür sağlayan sahalar için sendikanın grev kararını erteledi.

Bakanlar Kurulu, Türkiye Maden İşçileri Sendikması tarafından Çayırhan Kömür İşletmesi ile Çöllolar Kömür İşletmesi'nde alınan grev kararını "genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle erteledi.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı şöyle:

"Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğüne ait Afşin-Elbistan (B) Termik Santraline kömür sağlayan Afşin-Elbistan Kömür Havzası Çöllolar Kömür İşletmesi işyeri ile 4/12/1984 tarihli ve 3096 sayılı Kanun uyarınca imtiyaz hakkı sözleşmesiyle işletme hakkı devredilen Çayırhan Termik Santraline kömür sağlayan Çayırhan Kömür İşletmesi işyerinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından alınmış bulunan grev kararının, genel sağlığı ve millî güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi; 18/10/2012 tarihli ve 6356 sayılı Kanunun 63 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler