1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Afrika’nın en büyük RES’ini Vestas kuracak

Afrika’nın en büyük RES’ini Vestas kuracak

Enerji Günlüğü - Vestas, tamamlandığında Afrika’nın en büyük Rüzgar Santrali olacak olan Kenya'daki 310 MW’lık Turkana Gölü Rüzgar Santrali için...

Afrika’nın en büyük RES’ini Vestas kuracak

Enerji Günlüğü - Vestas, tamamlandığında Afrika’nın en büyük Rüzgar Santrali olacak olan Kenya'daki 310 MW’lık Turkana Gölü Rüzgar Santrali için türbin siparişi aldı.

Danimarka merkezli rüzgar türbin üreticisi Vestas, Afrika’nın en büyük Rüzgar Santrali için türbin sağlayacak. Vestas, Kenya'da kurulacak 310 MW kurulu gücünde Turkana Gölü Rüzgar Santrali için 365 adet V52-850 kW türbin tedarik edecek. Ayrıca şirket 15 yıl bakım ve onarım hizmeti de sunacak.

Türbinlerin 2016 yılının ilk yarısında kurulmaya başlanması ve tesisin 2017'nin ikinci yarısında faaliyete geçmesi bekleniyor.

KENYA AFRİKA RÜZGAR ENERJİSİNDE LİDER OLACAK

Vestas Orta Avrupa Başkanı Christoph Vogel, Afrika’nın en büyük rüzgar santraline hayat vermekten dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek, santralin Kenya’nın temiz enerji geleceği için tarihi bir taahhüt olduğunu söyledi. Vogel, Doğu ve Kuzey Afrika’nın Vestas için anahtar piyasalar olduğunu ifade ederek, Turkana Gölü RES projesinin Kenya’yı kıtada rüzgar enerjisinde liderliğe taşıyacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler