1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB`ye LNG stratejisini yenileme önerisi

AB`ye LNG stratejisini yenileme önerisi

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu üyesi Arias Cañete, kıta genelinde LNG fırsatlarını değerlendirecek yeni bir AB LNG Stratejisi önerdi.Avrupa Komisyonu...

AB`ye LNG stratejisini yenileme önerisi

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu üyesi Arias Cañete, kıta genelinde LNG fırsatlarını değerlendirecek yeni bir AB LNG Stratejisi önerdi.

Avrupa Komisyonu üyesi Arias Cañete dün Lizbon Konseyi'nde yaptığı konuşmada, yeni kıtasal LNG stratejisiyle bağlantılı olarak Türkiye ve Cezayir'in Avrupa enerji güvenliğindeki rolüne işaret ederek, yeni bir AB LNG Stratejisi önerdi.

Cañete, Norveç gibi güvenilir ortaklarla, Türkiye ve Cezayir gibi yeni transit ülkelerle ilişkileri güçlendirmeye ihtiyaç duyduklarını belirterek, Ukrayna gibi eski dostlarını da desteklemeleri gerektiğini söyledi.

Avrupa'nın en çok ihtiyaç duyulduğu noktalarına doğalgazın ulaşabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak zorunda olduklarını belirten Cañete, bu nedenle yeni projelere finansal destek sağlamayı ve yeni bir AB LNG Stratejisi önerdiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun uzun dönem stratejisi doğrultusunda 25 Şubat tarihinde Enerji Birliği önerisini sunması bekleniyor. Aynı zamanda Komisyon, Avrupa içindeki üretimi artırmak için yeni altyapı projelerini geliştirmek ve bu doğrultuda kıta genelinde LNG fırsatlarını değerlendirmek istiyor.

Brüksel sadece Güney Gaz Koridoru'nun yeterli olmayacağını, farklı yatırımların da yapılması gerektiğinin bilincinde.

AB, özel yatırımları desteklemek için 2015-2017 döneminde enerji verimliliği projelerine (PF4EE) 80 milyon Euro, Doğal Kaynak Finans Kuruluşlarına (NCFF) 100-125 milyon Euro kredi sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler