1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD: Yunanistan Türk Akımı`na sırt çevirmeli

ABD: Yunanistan Türk Akımı`na sırt çevirmeli

Enerji Günlüğü - ABD, Yunanistan'ın Türk Akımı projesine sırt çevirmesi, onun yerine TANAP'ı desteklemesi gerektiğini söyledi.Rus doğalgazının Türkiye...

ABD: Yunanistan Türk Akımı`na sırt çevirmeli

Enerji Günlüğü - ABD, Yunanistan'ın Türk Akımı projesine sırt çevirmesi, onun yerine TANAP'ı desteklemesi gerektiğini söyledi.

Rus doğalgazının Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya sevk edilmesini sağlayacak Türk Akım projesi ile ilgili Yunanistan’ı uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Kaynakları Özel Temsilcisi Amos Hokshteyn, New York Times ile söyleşisinde Yunanistan’ın Türk Akımı projesine sırt çevirmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan’ın Türk Akımı’ndan vazgeçmesinin ülkenin yabancı yatırımcıların gözündeki prestijini artıracağını ve AB’nin Rusya’ya olan doğalgaz bağımlılığını azaltacağını savunan ABD’li diplomat, “Moskova’nın ortaya attığı bu proje, Yunanistan’ın mali ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmuyor ve tamamen siyasi” dedi.

TANAP YUNANİSTAN'IN ÇIKARLARINA ÇOK ELVERİŞLİ

Hokshteyn, ABD’nin Atina’ya, Türk Akımı yerine, Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatı öngören TANAP projesine destek vermeyi teklif edeceğini kaydetti.

TANAP’ın Yunanistan’in çıkarları için çok elverişli bir proje olduğunu savunan Hokshteyn,”Bu proje daha fazla istihdam yaratabilir. Türk Akımı ise, sadece AB’nin Rus gazına bağımlılığını artıracak. TANAP, Yunanistan’ın kendi enerji kaynaklarını geliştirmesine de olanak tanıyacak bir proje” ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler