1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD rüzgarı daha fazla enerjiye dönüşecek

ABD rüzgarı daha fazla enerjiye dönüşecek

Enerji Günlüğü - ABD 2050 yılına kadar elektrik ihtiyacının yüzde 35'ini rüzgar enerjisinden karşılayabilir.Amerikan Enerji Dairesi tarafından Perşembe...

ABD rüzgarı daha fazla enerjiye dönüşecek

Enerji Günlüğü - ABD 2050 yılına kadar elektrik ihtiyacının yüzde 35'ini rüzgar enerjisinden karşılayabilir.

Amerikan Enerji Dairesi tarafından Perşembe günü yayınlanan rapora göre, Obama yönetimi rüzgar enerjisinde hedefi daha da büyüttü. Mevcut durumda elektrik ihtiyacının yüzde 4.5'ini rüzgar enerjisinden karşılayan ABD, 2020 yılına kadar bu oranı ikiye katlayarak yüzde 10'a çıkarmayı planlıyor. Ardından da sanayi gelişimi ile rüzgar enerjisinde yaşanan gelişmelerin daha hızlı olması ve 2030 yılına kadar bu oranın % 20'ye, 2050 yılında da % 35'e kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

2050 hedefinin tutmasıyla birlikte sektörde 600 bin kişi istihdam edilecek ve 100 milyon konutun enerji ihtiyacı karşılanacak.

Daire yetkilileri teknolojide yaşanan gelişmeler ile rüzgar enerjisinin daha güvenilir ve ucuz hale geldiğini belirterek, ülke geneline daha hızlı yayıldığını ifade ettiler.

RÜZGAR OBAMA YÖNETİMİNİN ENERJİDE KİLİT UNSURU

Rapora göre, rüzgar enerjisi maliyetleri 2050 yılına kadar % 37 oranında azalacak. 2008 yılından bu yana ülkede rüzgar enerjisine 100 milyar dolardan fazla özel yatırım yapıldı. ABD Başkanı Barrack Obama'nın iktidara geldiği 2009 yılından bu yana da rüzgar elektriği üretimi üçe katlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler