1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD kaya gazı üretimine darbe

ABD kaya gazı üretimine darbe

Enerji Günlüğü - ABD kaya gazı üretimi hükümetin yeni Temiz Enerji Planı ile temiz enerji kaynağı olmaktan çıkartıldı.Financial Times'ın haberine...

ABD kaya gazı üretimine darbe

Enerji Günlüğü - ABD kaya gazı üretimi hükümetin yeni Temiz Enerji Planı ile temiz enerji kaynağı olmaktan çıkartıldı.

Financial Times'ın haberine göre ABD Başkanı Barack Obama'nın yeni Temiz Enerji Planı artık doğal gazı, kömüre göre göre daha temiz bir enerji kaynağı olarak görmüyor.

Enerji sektöründeki karbon salımının 2030'a kadar 2005 yılındaki düzeye göre yüzde 32 azaltılması amaçlayan plan çerçevesinde Obama yönetimi 2030 karbon salımı hedefine ulaşmak için rüzgar ve güneş enerjisiyle birlikte verimlilikte iyileşmelere daha fazla önem veriyor.

Oysa geçen yıl Başkan Obama tarafından kaya gazı kömürden sıfır emisyonlu yenilenebilir enerjiye yumuşak geçiş yapmak için "köprü yakıt" olaraknitelenmiş ve bu çerçevede elektrik üreticileri, kömürden doğalgaza geçmek için yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapmıştı.

Resmi verilere göre toplam elektrik üretimin doğal gazın payı nisan ayında in yüzde 31'e ulaşırken kömürün payı yüzde 30 geriledi.Bunun yanı sıra kayagazı sayesinde ABD, Rusya'yı geçerek dünyanın en büyük doğalgaz üretici konumuna ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler