1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB Yenilenebilir Enerji Yaz Kampı için son başvuru yarın

AB Yenilenebilir Enerji Yaz Kampı için son başvuru yarın

Enerji Günlüğü - AB'nin Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ile ortaklaşa düzenleyeceği Yenilenebilir Enerji Yaz Bilim Kampı için başvurular...

AB Yenilenebilir Enerji Yaz Kampı için son başvuru yarın

Enerji Günlüğü - AB'nin Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ile ortaklaşa düzenleyeceği Yenilenebilir Enerji Yaz Bilim Kampı için başvurular yarın sona eriyor.

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ile ortaklaşa sürdürülen Avrupa Birliği Projesi kapsamında Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde 2014 Yılı Eylül ayından buyana yürütülen ArGe çalışmalarının bir sonucu olarak 4+4+4 eğitim sistemine ve Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi eğitim nosyonuna uygun olarak Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğine ilişkin atölye çalışmalarının da uygulamalı olarak yapılacağı “Yenilenebilir Enerji Bilim Kulübü” 22-26 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan Yaz Bilim Kampı ile ülkemizde ilk defa öğrencilerle uygulamalı olarak hayata geçecek.

Kamp için başvurular 20 Haziran 2015 Cumartesi Saat 13:00'e kadar yapılabilecek.

Öğrenciler laboratuvarlarda ve eğitim odalarında 15 kişilik gruplar halinde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi alacaklardır. Bu program çerçevesinde 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize 5 gün sürecek kamp boyunca:

Etraflarındaki enerji türlerini keşfedecekleri, Güneş simülatörü tasarlayarak Güneş’in Dünyamıza etkisini anlamaya çalışacakları, Bio-Dizel yakıt üretecekleri ve bu yakıtı kullanacakları, Fotovoltaik Pil yapmayı öğrenecekleri ve elektrik üretecekleri, Rüzgar enerjisinden elektrik üretecekleri ve depolanmasını öğrenecekleri, Bio-Kütleden enerji elde edebilecekleri, Isıl-Güneş enerjisini kullanmayı öğrenecekleri, Enerji verimliliği ve farkındalığına varacakları, Kendi Ekolojik Kentlerini tasarlayacakları ve ilgili konuları irdeleyebilecekleri temel bilim eğitimi verilecek.

Eğitimler Haftaiçi Hergün, 13-18 saatleri arasında ücretsiz olarak verilecek. Programa 120 kişi kabul edilecek.

Başvurular http://mtbm.bornova.bel.tr/files/MTBM_basvuru_formu_Haz2015YEnerji_2.pdf adresinden Formun çıktısı alınıp, doldurduktan sonra Mevlana Toplum ve Bilim Merkezine teslim edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler