1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB yenilenebilir enerji karnesi verdi

AB yenilenebilir enerji karnesi verdi

Enerji Günlüğü - AB, üye ülkelerin 2020 yenilenebilir enerji hedeflerinde katettikleri yolları değerlendirdi.AB Yenilenebilir Enerji İlerleme Raporu'nda,...

AB yenilenebilir enerji karnesi verdi

Enerji Günlüğü - AB, üye ülkelerin 2020 yenilenebilir enerji hedeflerinde katettikleri yolları değerlendirdi.

AB Yenilenebilir Enerji İlerleme Raporu'nda, İngiltere, Hollanda ve Lüksemburg, ara hedefleri yakalayamadı, Avusturya, İsveç, Danimarka ve Letonya ise 2020 hedeflerini şimdiden yakaladı.

Avrupa Birliği'nin 2020 yılında enerji üretiminin beşte birini yenilenebilir kaynaklardan karşılama hedefini yakalama yolunda ilerlediği kaydedilen Rapora göre, 2013/2014 döneminde 28 AB ülkesinden İngiltere, Hollanda ve Lüksemburg dışında kalan 25'inin, ara hedeflerini yakalaması bekleniyor.

Raporda, Fransa, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Birleşik Krallık ve kısmen de Belçika ve İspanya gibi bazı üye ülkelerin, politika ve araçlarının yenilenebilir enerji hedeflerini yakalamak için yeterli ve etkili olma durumunu değerlendirmesi gerektiği belirtildi.

2020 hedeflerini şimdiden yakalayan ülkeler arasında ise Avusturya, İsveç, Danimarka ve Letonya bulunuyor.

Raporda yer verilen tahminlere göre, yenilenebilir kaynakların geçtiğimiz yıl AB'deki toplam enerji üretiminin yüzde 15.3'ünü karşıladı ve 2013 yılında yenilenebilir enerjinin payındaki artış sayesinde AB ülkelerinin yarısı, en az yüzde 7 oranında daha az doğalgaz tüketti ve 388 milyon ton karbon salınımının önüne geçti.

ULAŞIMDA YÜZDE 10 HEDEFİ ZOR AMA ULAŞILABİLİR

2014 yılında ulaşımda kullanılan enerjinin yüzde 5.7'si yenilenebilir kaynaklardan geldi. Avrupa Komisyonu, ulaşımda yüzde 10'luk yenilenebilir enerji hedefinin 'zor, fakat ulaşılabilir' olduğunu söyledi.

AB'nin, karbon emisyonlarını 2020 yılında, 1990 seviyesine göre yüzde 20 azaltmak gibi ayrı bir hedefi daha bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler