1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. AB Uzman yardımcıları alınacak

AB Uzman yardımcıları alınacak

Enerji Günlüğü – Maliye Bakanlığı,7 Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı alacak.Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı,...

AB Uzman yardımcıları alınacak

Enerji Günlüğü – Maliye Bakanlığı,7 Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı alacak.

Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile ilgili ilanı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Ankara’da görevlendirilmek üzere Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 9. (dokuzuncu) derecede boş bulunan 7 (yedi) kadro için Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı alacak.

SINAV TARİHİ

Giriş sınavının yazılı aşaması 22 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümü klasik usulde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

Başvuracak adayların genel şartların dışında, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavlarından KPSS106 puan türünde asgari 90 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinde en az (C) düzeyinde puan almaları veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmaları gerekiyor.

Yazılı sınav sonucuna göre sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınavın yapılacağı yer, gün ve saate ilişkin bilgiler www.turkiye.gov.tr, www.maliye.gov.tr ve www.abmaliye.gov.tr sayfalarında duyurulacak. Yazılı sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 gün içerisinde Başkanlığa ulaşacak şekilde yazılı olarak itiraz edilebilecek.

Sınava ilişkin olarak (0312) 415 23 25, 415 23 27 numaralı telefonlardan bilgi alınabilecek. İletişim adresi: Maliye Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Dikmen Caddesi No: 12 Maliye Sitesi D-E Blok Kat:6 06450 Çankaya/Ankara (faks: 0312 417 11 72; e-posta: [email protected]).

Önceki ve Sonraki Haberler