1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Türk Akımı`nı analiz etmeye devam ediyor

AB, Türk Akımı`nı analiz etmeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Rusya'nın "Türk Akımı" boru hattı projesini araştırmaya devam ediyor.Avrupa Komisyonu (AK) Basın Danışmanı Anna-Kaisa...

AB, Türk Akımı`nı analiz etmeye devam ediyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, Rusya'nın "Türk Akımı" boru hattı projesini araştırmaya devam ediyor.

Avrupa Komisyonu (AK) Basın Danışmanı Anna-Kaisa İtkonen, AK'nin Rusya'nın "Türk Akımı" boru hattı projesini araştırmaya devam ettiğini bildirdi.

İtkonen, "Rusya'nın 'Türk Akımı' boru hattının inşa edeceğine ilişkin açıklamalarına değinirsek, bizim ilgili servislerimiz elde ettikleri bilgiler kapsamında durumu analiz ediyorlar. Her halükarda, Avrupa Komisyonu tüm tarafların Avrupa Birliği'nin kurallarına saygı duymalarını ve bu kurallara uymalarını bekliyor." açıklamasını yaptı.

FİNANSMAN AÇIKLAMASI İÇİN HENÜZ ERKEN

İtkonen, "Türk Akımı" projesi çerçevesinde boru hattı inşaatına yatırım yapma imkanına değinerek, "Bu aşamada boru hattının finansmanı hakkında açıklama yapmak için erken" dedi.

7 Nisan'da Yunanistan, Sırbistan, Makedonya, Macaristan ve Türkiye temsilcileri doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi için belirlenen güzergahı desteklediklerini dile getirdiler. İtkonen, "AK, bu görüşmeye gözlemci olarak davet edildi, biz orada teknik ve uzman düzeyinde yer aldık" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler