1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB Rusya yaptırımlarında bir adım daha

AB Rusya yaptırımlarında bir adım daha

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Rusya'ya yaptırım listesine 15 kişi ve 18 organizasyon daha ekleyecek.Avrupa Birliği diplomatlarının verdiği bilgiye...

AB Rusya yaptırımlarında bir adım daha

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Rusya'ya yaptırım listesine 15 kişi ve 18 organizasyon daha ekleyecek.

Avrupa Birliği diplomatlarının verdiği bilgiye göre, dün Brüksel’de bir araya gelen üye ülkeler, Rusya'ya karşı yaptırım listesine Ukrayna krizinde rolü olduğu gerekçesiyle 15 kişi, 18 şirket ve organizasyonun eklenmesi üzerinde anlaştılar.

Üzerinde yaptırım uygulanması için anlaşmaya varılan kişi, şirket ve kuruluşlar hakkında ise ayrıntılı bilgi verilmedi. Toplantının değerlendirmesi bugün bir bülten ile açıklanacak. Yaptırım görüşmelerinin bugün de devam etmesi ve gelecek haftanın başlarında sonuçlanması bekleniyor.

Diplomatlar, üye ülkelerin Brüksel'deki daimi elçilerinin Rusya ekonomisinin sektörlerine yönelik yaptırımlar konusunda ise anlaşmaya varamadıklarını, konunun bu sabah da tartışılmaya devam edeceğini ifade ediyorlar.

AB yaptırım listesinde şu anda 72 isim bulunuyor. AB diplomatları aynı zamanda Rusya’nın sermaye piyasalarına, kollarına ve enerji teknolojilerine girişini de kısıtlamayı görüşüyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler