1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Putin’in önerisi doğrultusunda Rusya ve Ukrayna ile görüşecek

AB, Putin’in önerisi doğrultusunda Rusya ve Ukrayna ile görüşecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği doğalgaz arzının güvenliği konusunda Rusya ve Ukrayna ile görüşecek.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 10 Nisan'da...

AB, Putin’in önerisi doğrultusunda Rusya ve Ukrayna ile görüşecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği doğalgaz arzının güvenliği konusunda Rusya ve Ukrayna ile görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 10 Nisan'da gönderdiği mektuba bir mektup göndererek yanıt veren AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, doğalgaz arzı güvenliği konusunda Putin’in Rusya ve Ukrayna ile görüşme önerisini kabul ettiklerini söyledi.

AB üyelerinin Komisyon tarafından sunulan doğalgaz tedariki ve transit geçişinin güvenliği konularında Rusya ve Ukrayna ile görüşmelerde bulunulması önerisini kabul ettiklerini söyleyen Barosso, AB ve Rusya'nın Ukrayna'nın ana ticaret ortakları olduğunu, bu açıdan da Ukrayna'nın uzun vadeli siyasi ve ekonomik istikrarının güvenceye alınmasının her iki taraf için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Barroso mektubunda, "Doğal gaz tedarik ve transit geçişi konusunda yapısal ve geniş kapsamlı bir diyaloga özellikle ihtiyaç olduğunun farkındayız. Ukrayna'nın gaz borçlarına ve gaz ithalat fiyatına ilişkin konu Ukrayna'nın dış finansman ihtiyaçları ile birlikte IMF ve diğer uluslararası ortakları tarafından değerlendirilmeli" ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler