1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. 6 enerji projesi için 5 ilde acele kamulaştırma yapılacak

6 enerji projesi için 5 ilde acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu bir iletim hattı projesi, bir HES projesi ve dört RES projesi için kamulaştırma kararları aldı.Resmi Gazete’nin 31.05.2014...

6 enerji projesi için 5 ilde acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü – Bakanlar Kurulu bir iletim hattı projesi, bir HES projesi ve dört RES projesi için kamulaştırma kararları aldı.

Resmi Gazete’nin 31.05.2014 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarında Malatya, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Kocaeli illerinde bulunan sahalarda bir iletim hattı projesi, bir HES projesi ve dört RES projesi için taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

İLETİM HATTI PROJESİ

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek “154 kV Demirköprü-Alaşehir EİH (Girdi-Çıktı) Alaşehir JES Havza TM’ye Nihai Bağlantı Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında Manisa ili Alaşehir ilçesindeki güzergah üzerindeki taşınmazlar kamulaştırılacak.

HES KAMULAŞTIRMASI

Malatya İlinde tesis edilecek Merkez Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Darende ilçesi Atoynağı, Doğantepe, Şendere, Gökçeeren ve Mollauşağı köylerindeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

RES KAMULAŞTIRMALARI

Manisa ve Balıkesir illeri sınırları içerisinde tesis edilecek Soma Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla, Manisa ili Kırkağaç ilçesi Kocaiskan ve Hamidiye köyleri ile Balıkesir ili Merkez ilçesi Çakılık mevkii ile Savaştepe ilçesi Hıdırbalı ve Yazören köylerinde bulunan taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Aydın İlinde tesis edilecek Söke Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla, Kuşadası ilçesi Kirazlı köyü ile Germencik ilçesi Gümüşyeni köyündeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Kocaeli İlinde tesis edilecek Gökdağ Rüzgâr Elektrik Santralinin yapımı amacıyla, Kandıra ilçesi Karaağaç köyündeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Malatya İlinde tesis edilecek Arapgir Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla, Arapgir ilçesi Onar köyündeki taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler