1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 1 TL`lik enerjiyle Edirne`den Kars`a

1 TL`lik enerjiyle Edirne`den Kars`a

Enerji Günlüğü - Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği ve Shell Eco-Marathon'da Türkiye'yi temsil edecek İstanbul adlı araç, 1 TL'lik...

1 TL`lik enerjiyle Edirne`den Kars`a

Enerji Günlüğü - Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği ve Shell Eco-Marathon'da Türkiye'yi temsil edecek İstanbul adlı araç, 1 TL'lik yakıtla, Edirne-Kars arasındaki mesafeyi kat etmeyi hedefliyor.

Shell'in 30 yıldan bu yana küresel ölçekte organize ettiği, Türkiye'den de 10 yıldan bu yana katılım sağlanan Shell Eco-marathon yarışlarında bu yıl Türkiye'yi temsil edecek araçlar hazırlıklarını sürdürüyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 ekibinin geliştirip ürettiği İstanbul adlı araç, bugün üniversitenin Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen bir etkinlikle basına ve meraklılara tanıtıldı.

Ana sponsorluğunu Başoğlu Kablo'nun üstlendiği araç, Mayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinde 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’ya katılacak.

YTÜ takımı AE2 Project, üst düzey enerji verimliliği sağlayan İstanbul adlı araçlarının 1 TL’lik enerji ile Edirne’den Kars’a (yaklaşık 1600 km) yol kat etmeyi hedeflediğini açıkladı. Araç, dünyanın en verimli araçları arasına girebilmek için mücadele edecek.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü tarihi Otağ-ı Hümayun binasında düzenlenen lansman sonrasında İstanbul adlı araç, katılımcıların huzurunda bir deneme sürüşü de sergiledi. 

Eyüp Ege KARA

Önceki ve Sonraki Haberler